Фенг шуи:

Вовед во фенг шуи

Вашата влезна врата треба да го охрабри доброто Чи

Баланс во вашата дневна соба

Направете вашата спална соба да е место во рајот

Соодветно уредена трпезарија овозможува добра комуникација

Кујна – место каде што се создава храната и богатството

Фенг шуи во детска соба

Осветлување (фенг шуи)

Активатори на домот (фенг шуи)

Боите во домот (фенг шуи)

Огледалото и фенг шуи

Уредување на балконот според фенг шуи

Фенг шуи: Средениот дом создава чувство на полетност

Избор на мебел (фенг шуи)

Привлечете богатство во својот дом (фенг шуи)

Совети за новогодишно уредување (фенг шуи)

Кревет според фенг шуи

Фенг шуи: животни подрачја

Фенг шуи: купување на нов стан

Фенг шуи: теорија на петте елементи

Фенг шуи: распоред на мебелот

Фенг шуи: избор на врата

Фенг шуи: елементот воздух во вашиот дом

Фенг шуи: брод во домот за поголеми приходи

Фенг шуи: за подобар социјален живот

Фенг шуи: финансии

Фенг шуи: бамбус во домот

Фенг шуи: jин и јанг во просторот (вовед)

Фенг шуи: бои и комбинaции

Фенг шуи: кристали во домот

Фенг шуи: елементот огин

Фенг шуи: ѕвончиња против негативната енергија

Фенг шуи: место за часовникот

Фенг шуи: цвеќиња за градината

Фенг шуи: уредување на градината

Фенг шуи: овошје во домот

Фенг шуи: отстранете ги блокадите на ѕидовите

Фенг шуи: двојна риба

Фенг шуи: коњот - симбол кој штити

Фенг шуи: претсобје

Фенг шуи: ходник

Фен шуи: багуа - енергетска мапа на домот

Фенг шуи: истокот – сектор на здравјето

Фенг шуи: вазна

Фенг шуи: распоред на мебел во дневна соба

Фенг шуи: зелена боја

Фенг шуи: поволни облици на трпезариска маса

Фенг шуи: аквариум

Фенг шуи: златна и сребрена боја

Фенг шуи: преселување

Фенг шуи: уредување на гарсониера

Фенг шуи: слонот - симбол на среќа

Фенг шуи: елементот земја

Фенг шуи: вазни и чинии за засилено Чи

Фенг шуи: белата – боја на чистота и смиреност

Фенг шуи: елементот дрво

Фенг шуи: што кажува бројот на вашиот дом

Фенг шуи: елементот вода

Фенг шуи: елементот метал

Фенг шуи: симболот „мистичен јазол“

Фенг шуи: симболиката на паунот

Фенг шуи: како до полесно слабеење

Фенг шуи: работи од кои треба да се ослободите

Фенг шуи: заштитникот Чи Лин

Фенг шуи: симболиката на фениксот

Фенг шуи: будење со убав призор

Фенг шуи: лаванда за свежа енергија

Фенг шуи: мандарински патки

Фенг шуи: дрво на парите

Фенг шуи: три зимски пријатели

Фенг шуи: југот - сектор на слава и популарност

Фенг шуи: новогодишно руво на домот

Фенг шуи: североистокот – сектор на знаењето

Фенг-шуи: дали има неповолна енергија околу вашата куќа?

Фенг-шуи: дрво со кристали

Фенг шуи: пирит за привлекување богатство

Фенг шуи: погодни материјали за кујната

Фенг шуи: симболот двојна среќа

Фенг шуи: симболот вилино коњче

Фенг шуи: со тиркиз против негативни влијанија

Фенг шуи: облици и елементи

Фенг шуи: со морска сол против негативна енергија

Фенг шуи: школки

Фенг шуи: симболи во спалната соба

Фенг шуи: брачен кревет

Фенг шуи: поволни облици на ентериерот

Фенг шуи: предмети под скалите

Фенг шуи: црно-бела комбинација

Фенг шуи: позитивна и негативна чи енергија

Фенг шуи: за подобро учење

Фенг шуи: работна маса

Фенг шуи: избор на стан

Фенг шуи: избор на боите во домот

Фенг шуи: симболот сонце

Фенг шуи: положба на креветот

Фенг шуи: уредување на трпезарија

Фенг шуи: симбол пеперутка

Фенг шуи: канцеларија во домот

Фенг шуи: мала кујна

Фенг шуи: трпезаријата и финансиите

Фенг шуи: растенија за позитивна енергија

Фенг шуи: виолетова боја во домот

фенг шуи: положба на заглавjето на креветот

Фенг шуи: избор на тепих за фоајето

Фенг шуи: бои во кујната

Фенг шуи: поставеност на гарнитура за седење

Фенг шуи: бои во трпезарија

Фенг шуи: цвеќе aнтуриум

Фенг шуи: совети за подобра трпезарија

Фенг шуи: избор на завеси

Фенг шуи: убавината на бенџаминот

Фенг шуи: лимоново дрво

Новогодишно декорирање според фенг шуи

Фенг шуи: позиционирање на кујната

Фенг шуи: совети за подобра трпезарија

Фенг шуи: симболика на свињата

Фенг шуи: симболика на делфинот

Фенг шуи: лимоново дрво

Фенг шуи: среќна мачка

Фенг шуи: кристален глобус

фенг шуи: Wu Lou симбол

фенг шуи: својства на хематитот

Фенг шуи: сад кој пее

Фенг шуи: Ру Ји - симбол на моќ

Фенг шуи: позиционирање на скалитеФенг шуи

Привлечете богатство во својот дом (фенг шуи)


Древното кинеско учење фенг шуи има за цел привлекување на позитивната енергија, а тоа се однесува и на привлекување на благосостојбата, богатството и личниот напредок. Неговиот концептот вклучува радост, мир и хармонија која ќе го привлече богатството кое ви е потребно во животот. Југоисток е правецот во фенг шуи кој се однесува на благосостојбата, а владеjaчки елемент е дрвото.


Исчистете го нередот

Според фенг шуи, доколку почуствувате дека не ви оди најдобро на финансиски план, можеби треба да направите само мала промена на предметите во домот, за да привлечете богатство.
Уреден дом - предуслов за благосостојба


Еден од начините да се постигне оваа е да се расчисти физичкиот неред во вашата околина, што ќе доведе до помал ментален неред во вашиот живот. Ако влезете во соба која е чиста и уредна, ќе забележите дека вашиот ум ќе биде поопуштен и посмирен, што е предуслов за проектирање на позитивна енергија. Оваа позитiвна енергија ќе привлече уште повеќе позитивна енергија, што е една од главните цели на фен шуи.

Значи, една од првите работи која треба да се направи е да се исчисти просторот во домот. Фрлете ги сите расипани и неупотребливи предмети, оние кои не сте ги употребувале со години, за кои се поставува прашањето дали некогаш повторно ќе ги користите. Југоисточниот агол на куќата или станот треба да биде исклучително чист и уреден. Совет е тоа место да биде осветлено преку целиот ден.


Поставете фонтана или аквариум

Вие и вашата околина треба да бидете канали низ кои ќе се создава позитивна енергија. Според фенг шуи, постојат многубројни техники кои може да ви помогнат да создадете позитивна енергија. Една од нив е водата која тече. Таа го зголемува ефектот на дрвото. Водената фонтана претставува едноставен начин за креирање на позитивна енергија, а истовремено и помага во создавање на опуштена атмосфера.
Фонтаната го привлекува богатството


Наместо фонтаната, во југоисточниот дел може да се постави и аквариум кој треба редовно да се одржува. Треба да се изберат поенергични риби со живи бои, кои би ја стимулирале позитивната енергија (на пример, златни рипки). Би било добро бројот на рибите да биде девет, кој според фенг шуи е среќен број. Не е добро да се има истовремено и фонтана и аквариум бидејќи ефектот би бил пресилен.

Бидејќи водата е поврзана со богатството, истекувањето на водата симболизира расипување на богатството. Славините кои прокапуваат, според фенг шуи, претставуваат бегање на богатството од нас, додека затнатите доводи симболизираат забавен проток на парите. Затоа е битно редовно да се одржуваат славините и водоводните цевки во домот.


Симболи на богатството


Постојат многу симболи во фенг шуи кои привлекуваат богатство. Употребувајте ги оние кои најмногу ви се допаѓаат или пак најмногу ве асоцираат на богатство и благосостојба.

Кинески парички


Кинеските парички поврзани со црвена врвка се смета дека се среќни кога станува збор за внесување на богатство во домот. Овие парички може да ги ставите на место каде што ќе бидат во постојан контакт со вашите пари.
Фигура на Буда кој седи на куп од пари


Тронога жаба и желка, фигурана Буда кој седи на куп од пари, како и макета на трговски брод натоварен со богатство исто така симболизираат и привлекуваат богатство. Пар од кинески Фу песови, мажјак и женка, кои се поставени пред влезот во деловниот простор, според фенг шуи, помагаат да се донесат финансии во тој простор.
Пар Фу песови