Уредување на бања:

Совети за уредување на бањата

Осветлување на бањата

Чување на предмети во бањата

Кадата - господарка на просторот

Трикови за уредување на мала бања

Бои во бањата

Избор на мијалник

Егзотика во вашата бањa

Совети за избор на туш-кабина

Задоволство во обична бела бања

Што да се постави во бањата: када или туш-кабина?

Бања по мерка на децата

Уредување на мала бања

Цветни мотиви во бањата

Детали во бела бања

Рустикални бањи

Бања со нов сјај

Совети за избор на плочки во бањата

Типови на туш кабини по мерка

Полици во бања

Совети за безбедна бања

Дали тапети и во бањата?

Живи бои за мала бања

Грешки при избор на плочки за бања

Големо огледало во бањата

Плочки за интригантна бања

Плочки за интригантна бањаВо бањата плочките ја имаат главната улога во создавањето на севкупниот амбиент, па така со користење на одредени мотиви може да се добие интересна, интригантна атмосфера.

Денешната технологија на изработка на печатени плочки овозможува приказ на интересни визуелни елементи во просторот.
Плочките кои се достапни во големи димензии, кога ќе се склопат може да оформат визуелен ефект на голем камен блок.
Текстурираните плочки внесуваат доза на топлина во просторот.
Посебна мистичност носат плочките кои имаат мотив на метал, со имитација на 'рѓа.
Геометриските мотиви кај плочките ја прават бањата атрактивна.
Терацо мотивот е особено интересен и е повторно актуелен како што беше во средината на 20тиот век.