Греење:

Централно греење (ѕидно и подно греење)

Греење на електрична енергија

Греење на тврдо гориво

Греење на течно гориво

Греење на природен гас

Греење со клима уредКлиматизација:

Најчести прашања за клима-уредите

Кој клима уред да се избере?

Клима-уредите не се штетни само доколку правилно се користат

Совети за разладување на домот

Разладете ја вашата куќа и без клима уред

Инвертер – усовршен клима уред

Клима уред со јонизатор

Капацитет на клима уред изразен во BTU

Каде да се постави клима уредот?

Редовни сервиси на клима уредот

Најчести дефекти кај клима уредот

Идеална температура во спалната соба

Вентилатор или клима уред?Вентилатор или клима уред?
За време на летните горештини, на располагање стојат повеќе начини како да го направиме просторот попријатен за престој, а најприменувани начини се употребата на клима уред или вентилатор.

За да има помалку дилеми околу изборот, треба да се има предвид дека ладењето со клима уред функционира со разладување на водухот во просторијата, додека вентилаторот само предизвикува струење кое создава чувство дека температурата во просторијата е пониска од реалната.

Затоа, доколку треба да постигнеме мало разладување, вентилаторот може да ја одигра улогата.

Како предности кои ги има вентилаторот во однос на клима уредот е едноставната инсталација, драстично помалата потрошувачка на електрична енергија, поздрав е за користење, нема потреба од одржување, пренослив е и има пониска цена за чинење.

Сепак, доколку станува збор за надминување на поголеми температурни разлики, клима уредот е соодветниот избор.