Уредување на дневна соба:

Совети за уредување на дневната соба

Осветлување на дневната соба

Избор на столици

Камин - топлина со стил

Избор на димензија на маса во трпезаријата

Полици - најкорисен украс во домот

Избор на клуб-масa

ТВ-комоди

Кауч за удобност на дневната соба

Убавината кај аголните гарнитури

За посветла дневна собa

Маски за радијатор

Вклопување на софата во просторот

Ненаметлива работна маса во дневна соба

Кревет во дневната соба

Создадете мала трпезарија

Клуб маси од трупци

Избор на трпезариска маса

Избор на трпезариски столици

Функционалности на табуретката

Избор на димензија за корниза и завеса

Одделување на кујната од дневната соба

Уредување на празни агли

Низок мебел во ентериерот

Дрво во дневната собаДрво во дневната собаЕдно дрво во дневната соба може да биде замена за куп на разновидни цвеќиња, а притоа просторот визуелно ќе биде почист и полесен за одржување. Притоа, поевтина опција е кога ќе се купи растението-дрво во помали димензии, а ако правилно се одгледува, може да израсне во многу убаво дрво кое ќе биде украс во дневната соба.
Бенџамин фикус е исклучително декоративно дрво. Се нарекува и "плачлива смоква". Од него може да формира грмушка, дрво или бонсаи.

Маслинката е отпорна растение кое бавно расте, околу 10 сантиметри годишно.

Лимонот се одгледува во саксии и достига најмногу до два метри во висина.

Собната елка не бара премногу грижа, а е одлична за прочистување на воздухот поради антибактериското делување.

Јуката, позната како „дрво на животот“ лесно се одгледува и е долготрајно растение.