Уредување на кујна:

Совети за уредување на кујна

Стандардни димензии на елементите во кујната

Осветлување на кујна

Максимално искористување на тесната кујна

Заштитете ја кујната

Голема кујничка

Минијатурни кујни

Рустикални кујни

Острово во кујната

Нивоа на осветлување во кујната

Рустични детали за топлина во кујната

Отворени полици во кујната

Стакло на ѕидот во кујната

Весела кујна

Елеганција на црно-белата кујна

Зошто е вечно популарна белата кујна?

Летна кујна

Patchwork плочки во кујната

Црвена боја во кујната

Тифани ламба

Клупа во кујната

Бело-сива кујна

Комбинирање на дрвото и мермерот во кујната

Полици на извлекување во кујна

Искористување на аглите во кујната

Искористување на аглите во кујнатаПросторот зад аглите во кујната е тешко пристапен, но со одредени решенија при изведбата на кујната, како и користење на специјални елементи за таа намена, може да биде значително искористен. На тој начин се зголемува корисниот простор на кујната, кој особено во малите кујни е драгоцен.

Еве неколку примери за добро искористување на аглите во кујната: