Уредување на кујна:

Совети за уредување на кујна

Стандардни димензии на елементите во кујната

Осветлување на кујна

Максимално искористување на тесната кујна

Заштитете ја кујната

Голема кујничка

Минијатурни кујни

Рустикални кујни

Острово во кујната

Нивоа на осветлување во кујната

Рустични детали за топлина во кујната

Отворени полици во кујната

Стакло на ѕидот во кујната

Весела кујна

Елеганција на црно-белата кујна

Зошто е вечно популарна белата кујна?

Летна кујна

Patchwork плочки во кујната

Црвена боја во кујната

Тифани ламба

Клупа во кујната

Бело-сива кујна

Комбинирање на дрвото и мермерот во кујната

Полици на извлекување во кујна

Искористување на аглите во кујната

Комбинирање на дрвото и мермерот во кујнатаПриродните материјали во уредувањето на ентериерот, како што се дрвото и мермерот, се наголемо во тренд последните години.

Комбинацијата на овие два материјали дава уникатен контраст, поради топлината на дрвото и посебната елеганцијата и шармот на мермерот. Дрвото и мермерот заедно создаваат уникатнен ефект поради текстуралниот контраст на мотивите на двата материјали. Овој контраст е надополнет со топлината на дрвото и рустикалноста која ја носи со себе на една страна, во комбинација со студениот мермер кој дава доза на минимализам на друга страна.

Мермерот најчесто е застапен како материјал на работна површина во кујната или кујнскиот остров, а може да е поставен на ѕидовите или подот.