Уредување на мали простори:

Уметнички дела во мали простори

Париски стан од 25 квадрати

Мал стан од 18 квадрати во Ротердам

Француска гарсониера од 32 квадрати

5 соби во 30 квадрати

Визуелно зголемување на висината на просторот

Полукружна маса за заштеда на простор

Галерија на мали кујни

Како малата кујна да биде поголема

Гарсониера во Букурешт

Мал стан во близина на Москва

Пруги за мали простори

Мал стан во Тајван

Мал стан во Лондон

Создадете мала трпезарија

Микро-апартман во Харков

Галерија на убави мали балкони

Уредување на мал балкон

Елегантен стан во Бразил

Гарсониера во Украина

Мал стан на Менхетен

Стан од 29 метри квадратни

Максимално искористени 8 квадрати

Мебел за мали ходници од Sudbrock

Мал стан во Киев

Трпезариска маса под шанкот

Мал стан во Чешка

Гарсониера во Белград

Мал стан од 29 квадрати

Стан во Романија

Мал стан во Бразил

Мали трпезарии

Преградување на гарсониера

Мал стан во Њујорк

Елеганција и удобност во компактен стан

Мал стан во Сао Паоло

Тренди: мебел кој штеди простор

Уредување на мала бања

Мал стан во Сиднеј

Уредување на тесни простори

Мал стан во Шведска

Мал двор, голема оаза

Минијатурни кујни

Трикови за уредување на мала бања

Максимално искористување на тесната кујна

Десет идеи за заштеда на простор

Како максимално да се искористи просторот

Мал двор, голема оазаУметнички дела во мали просториМалиот простор не е пречка уметничките дела во него да создадат уникатен и попријатен амбиент за домување. Еве неколку совети како тоа соодветно да се направи:

Сликa со интензивни бои или пак несекојдневна скулптура создава одличен контраст кога во просторот има минималистички мебел и еднобојни ѕидови во светли бои.

Во мали простории може и на само еден ѕид да се стават уметнички фотографии и слики. Притоа, истите треба да бидат со помали формати и дискретни рамки, за да се избегне пренатрупаност на ѕидот. Со поставување на елементите во вертикала се добива илузија на повисок простор.

Уметничкото дело треба со пропорциите да биде во склад со димензиите на просторот. Тоа не треба да сокрива други предмети или парчиња мебел.

Сликите и другите уметнички, поради ограниченоста во простор, може да се постават и на полица или на подот на просторијата.