Уредување на мали простори:

Уметнички дела во мали простори

Париски стан од 25 квадрати

Мал стан од 18 квадрати во Ротердам

Француска гарсониера од 32 квадрати

5 соби во 30 квадрати

Визуелно зголемување на висината на просторот

Полукружна маса за заштеда на простор

Галерија на мали кујни

Како малата кујна да биде поголема

Гарсониера во Букурешт

Мал стан во близина на Москва

Пруги за мали простори

Мал стан во Тајван

Мал стан во Лондон

Создадете мала трпезарија

Микро-апартман во Харков

Галерија на убави мали балкони

Уредување на мал балкон

Елегантен стан во Бразил

Гарсониера во Украина

Мал стан на Менхетен

Стан од 29 метри квадратни

Максимално искористени 8 квадрати

Мебел за мали ходници од Sudbrock

Мал стан во Киев

Трпезариска маса под шанкот

Мал стан во Чешка

Гарсониера во Белград

Мал стан од 29 квадрати

Стан во Романија

Мал стан во Бразил

Мали трпезарии

Преградување на гарсониера

Мал стан во Њујорк

Елеганција и удобност во компактен стан

Мал стан во Сао Паоло

Тренди: мебел кој штеди простор

Уредување на мала бања

Мал стан во Сиднеј

Уредување на тесни простори

Мал стан во Шведска

Мал двор, голема оаза

Минијатурни кујни

Трикови за уредување на мала бања

Максимално искористување на тесната кујна

Десет идеи за заштеда на простор

Како максимално да се искористи просторот

Мал двор, голема оазаМал стан во ЧешкаОвој интересен стан од 50 метри квадратни е дело на сопствениците, дизајнерот Јарослав Каспар и на архитектот Луција Фатурикова.

Тие успеале целосно да го трансформираат првобитниот простор. При преуредувањето на просторот наишле на ѕидови од тула, но решиле да ги задржат, како и стариот под. Исто така, тие примениле и неколку уникатни идеи, како кревет кој е во внатрешноста на плакар, маса со ногарки во саксија.

Постојат неколку дупки во ѕидот кои биле откриени во текот на реновирањето, а кои сопствениците решиле да ги задржат за да ги искористат како полици за вино.

Овој отворен простор содржи и катче за читање, а на неговиот крај е спалната соба, која е направена како голем плакар. Единствениот одвоен простор е бањата која има лизгачка стаклена врата.