Уредување на дневна соба:

Совети за уредување на дневната соба

Осветлување на дневната соба

Избор на столици

Камин - топлина со стил

Избор на димензија на маса во трпезаријата

Полици - најкорисен украс во домот

Избор на клуб-масa

ТВ-комоди

Кауч за удобност на дневната соба

Убавината кај аголните гарнитури

За посветла дневна собa

Маски за радијатор

Вклопување на софата во просторот

Ненаметлива работна маса во дневна соба

Кревет во дневната соба

Создадете мала трпезарија

Клуб маси од трупци

Избор на трпезариска маса

Избор на трпезариски столици

Функционалности на табуретката

Избор на димензија за корниза и завеса

Одделување на кујната од дневната соба

Уредување на празни агли

Низок мебел во ентериерот

Дрво во дневната собаТВ-комоди
Комодата за телевизор често завзема прилично голем дел од дневната соба. Поради тоа, комодата може да го одреди стилот, односно дизајнот на целата просторија, а понекогаш дури и на целиот дом.
Постои голем избор на комоди, но само неколку од нив совршено би се вклопиле и одговарале на вашиот стил, потреби и буџет.
Дрвото сеуште е најкласичен материјал кога станува збор за производство на ТВ-комоди, а се употребува со децении за оваа намена, пред сè поради својата цена, како и можноста за изведба во разни дизајнерски облици.

Стаклото како материјал се вклопува во секоја дневна соба и создава модерен амбиент. Тоа може да поднесе голема тежина, а се употребува и во комбинација со други материјали, како што се дрвото или металот.

Металот, еден од трите најпопуларни материјали за ТВ-комоди, е чест избор поради можноста за негово вклопување во различни стилови и дизајни. Тој може да биде обоен за да одговори на повеќе вкусови, а негова добра карактеристика е и поднесувањето на голема тежина.

Органските влакна и ткаените како материјали, поради помалата издржливост, најповолни се кога се комбинираат со други материјали, добивајќи на тој начин уникатен и софистициран изглед на комодите.

Пред да се изврши купувањето на комодата, најпрво треба да се обрне внимание на ограничувањата кои можеби вашата посакувана комода ги има во однос на големината и тежината на телевизорот, запишани на амбалажата.


И не заборавајте, основна намена на ТВ-комодата е поставување на телевизорот на соодветна висина и под прав агол, кое ќе овозможи пријатно гледање телевизија, без напрегање.