Уредување на дневна соба:

Совети за уредување на дневната соба

Осветлување на дневната соба

Избор на столици

Камин - топлина со стил

Избор на димензија на маса во трпезаријата

Полици - најкорисен украс во домот

Избор на клуб-масa

ТВ-комоди

Кауч за удобност на дневната соба

Убавината кај аголните гарнитури

За посветла дневна собa

Маски за радијатор

Вклопување на софата во просторот

Ненаметлива работна маса во дневна соба

Кревет во дневната соба

Создадете мала трпезарија

Клуб маси од трупци

Избор на трпезариска маса

Избор на трпезариски столици

Функционалности на табуретката

Избор на димензија за корниза и завеса

Одделување на кујната од дневната соба

Уредување на празни агли

Низок мебел во ентериерот

Дрво во дневната собаУредување на празни аглиАглите во просториите честопати остануваат празни и неискористени. Сепак, тие може многу добро да се искористат, особено кога станува збор за помали простории каде е потребно паметно искористување на секој квадратен метар.

Убава фотелја или работна маса одлично може да се вклопат поставени во аголот.
Работно маса или убава фотелја одлично може да се вклопат поставени во аголот.

Полиците во аголот од просторите ќе овозможат дополнителен простор за книги, но и декоративни елементи. Кога станува збор за декорација, сликите во аголот создаваат посебен акцент во амбиентот.
Растенијата поставени во ќошот на собата ќе внесат текстура и нова димензија на просторот.
Подните ламби најчесто се поставуваат токму во аголот од просторијата, со цел да го осветлат тој дел од просторијата или да создадат одреден амбиент.