Уредување на спална соба:

Совети за уредување на спалната соба

Осветлување на спалната соба

5 "не" кај спалната соба

5 "не" кај спалната соба (втор дел)

Правилно избрани елементи во спалната соба за квалитетен сон

Сочувајте ја интимата под постелата

Природни материјали за посладок сон

Избор на душек

Кога треба да се промени душекот?

Подница на креветот

Како да се избере вистинската перница?

Како мала спална соба да изгледа поголема?

Интересни наткасни во спалната

Складирање во спалната соба

Влијание на боите во спалната соба врз сонот

Спална соба во поткровје

Природа во спалната соба

Клупа во спална соба

Спални соби во скандинавски стил

Мост-плакар околу креветот

Стаклен ѕид во спалната соба

Пастелни бои во спалната соба

Клупа во спална собаДоколку просторот во спалната соба дозволува да се постави клупа, нејзиното присуство ќе овозможи неколку функционалности кои може да ја направат омилено парче мебел.

Клупата, или пак поголема правоаголна табуретка, во спалната најчесто се поставува до крајот на креветот, при што нејзините димензии треба да овозможат непречено движење во собата. За најдобар визуелен ефект и функционалност, нејзината ширина треба да биде само малку помала од ширината на душекот.
Практичноста на клупата лежи во нејзините повеќекратни улоги кои може да ги одигра - на неа може да се седи или да се обува, може да се послужи како простор за привремено одложување на предмети или облеката која ни е потреба за следниот ден, а под или во неа може да се постават кутии за складирање на облека или др.

Најчест избор за облик на клупата е правоаголниот, но во игра се и други, со што може да биде добие на атрактивност и да внесе динамика во амбиентот.