Боите во домот:

Комбинирање на бои

Со боите до саканото расположение

Мистичната виолетова во домот

Син ентериер за живот на духовноста и мистеријата

Портокалова во домот

5 начини да декорирате со црвена боја

Белата боја во вашиот дом

Сите нијанси на жолта во вашиот дом

Значење на боите во детските соби

Розoва во домот

Избор на сјајност на боја

Совети за избор на вистинската боја за ѕидовите

Зелената во домот во неколку чекори

Тиркизна боја во домот

Бои во бањата

Избор на бои во кујната

Кафената – боја од природата

Метаметризам на боите во ентериерот

Сребрен сјај во домот

Луксузот на златната боја

Бои за топлото лето

Бои за релаксирана спална соба

Колор блокинг

Хармонија меѓу боите и мирисите

Кујнa во јарки бои

Боите на есента во ентериерот

Сивата во комбинација со другите бои

Румено-бакарна боја

Акцентирање со црвена

Акценти во жолта боја

Визуелно зголемување на просторот со бои

Пастелна сина и розова во ентериер

На што да се внимава при избор на боја за ѕидови

Сивата и зелената во пар

Убавината на бакарната боја

Минт и црна боја во комбинација

Палети бои во тренд за 2018

Совети за црно-бели ентериери

Пурпурна боја во домот

Бои во работно катче во домот

Внесување сива боја во ентериерот

Сивата - одлична боја за спална соб

Есенски палети во домот

Црна во комбинација со другите бои

Лимета боја во ентериерот

Боја на лавандаКолор блокингКолор блокинг (color blocking) е начин на комбинирање на боите кој се користи за да се добие ефектен, смел и упадлив ентериер.

Основна алатка за колор блокинг е кругот на бои. Се одбира една боја и се поставува едно теме на триаголникот (може да е рамностран или рамнокрак) на таа боја. Онаму каде што се другите две темиња на триаголникот, таму се останатите две бои кои се користат за колор блокинг.
Одлично може да се примени во дневните соби, и тоа најлесно со поставување на теписи, слики, перничиња, вазни и други додатоци.

Детските соби се одлично место за играње со боите, а со колор блокинг се внесува веселост.

Во спалната соба со него може и машката и женската страна да имаат свои бои, без притоа спалната да биде премногу машка или премногу женска.