Боите во домот:

Комбинирање на бои

Со боите до саканото расположение

Мистичната виолетова во домот

Син ентериер за живот на духовноста и мистеријата

Портокалова во домот

5 начини да декорирате со црвена боја

Белата боја во вашиот дом

Сите нијанси на жолта во вашиот дом

Значење на боите во детските соби

Розoва во домот

Избор на сјајност на боја

Совети за избор на вистинската боја за ѕидовите

Зелената во домот во неколку чекори

Тиркизна боја во домот

Бои во бањата

Избор на бои во кујната

Кафената – боја од природата

Метаметризам на боите во ентериерот

Сребрен сјај во домот

Луксузот на златната боја

Бои за топлото лето

Бои за релаксирана спална соба

Колор блокинг

Хармонија меѓу боите и мирисите

Кујнa во јарки бои

Боите на есента во ентериерот

Сивата во комбинација со другите бои

Румено-бакарна боја

Акцентирање со црвена

Акценти во жолта боја

Визуелно зголемување на просторот со бои

Пастелна сина и розова во ентериер

На што да се внимава при избор на боја за ѕидови

Сивата и зелената во пар

Убавината на бакарната боја

Минт и црна боја во комбинација

Палети бои во тренд за 2018

Совети за црно-бели ентериери

Пурпурна боја во домот

Бои во работно катче во домот

Внесување сива боја во ентериерот

Сивата - одлична боја за спална соб

Есенски палети во домот

Црна во комбинација со другите бои

Лимета боја во ентериерот

Боја на лавандаВнесување сива боја во ентериеротСива боја доколку внимателно се употреби внесува елеганција во просторот и го прави поинтересен, но доколку се употреби неплански може да делува монотоно и безлично.

Таа ги сокрива недостатоците на ѕидовите или подот, а успешно ги сокрива дамките. Сивата боја внесува мир и стабилност во просторот, а ги истакнува останатите нијанси.

Сивата боја може да биде од сребрена или боја на камен, па до темно графитна. За да се избегне сивилото, мора да се комбинира со други бои, а пред сè со белата.

Доколку сакате ѕидовите да ги обоите, најдобро таа да е светла нијанса, притоа користејќи бели елементи или светли слики. Доброто осветлување е клучно за да се одржи свежината во просторот.

Поради неутралноста на сивата боја, одлично се комбинира со парчиња мебел во боја, а покрај сивите ѕидови, одлично прилега и сив тепих.